Üdvözlünk az oldalon!

Ismét tesztgyőztes a Casco – Bombasiker az új Activ 2.

2017.05.23.

Az Activ TC 2012 májusi győzelme, valamint a Speedster-TC Plus és a Sportiv-TC 2016 májusi első és második helyezése után, ez alkalommal is az „európai sisakmanufaktúra” egyik modellje végzett az élen a 15 letesztelt kerékpáros fejvédő közül: „Az idei évben egy a korábbinál részletesebb és gyakorlatiasabb tesztnek vetettük alá a kiválasztott fejvédőket.”  (STIWA)

Bukás esetén a homlok- illetve halánték részt érintő sérülések különösen veszélyesek, mégis számos tesztelt fejvédő pont ezen halánték védelem terén mutatott nagy hiányosságokat.  Nem úgy az Activ 2 esetében, melynél a STIWA független termékteszt zsűrije az alábbi következtetést vonta le:

„Mérésekkel igazolt, hogy bukás során kiválóan védi a koponyát.  Kényelmes pánt és csatmegoldása praktikus használatot tesz lehetővé. Kedvező árához képest kiváló szellőzés, több fokozatban állítható napellenző sild és egyszerű kezelhetőség jellemzi. ”

Mindezek mellett érdemes még megemlíteni, hogy a „hőállóság” és „mérgezőanyag-mentes alapanyagok felhasználása” pontoknál is az Activ 2 kapta legjobb értékeket (0,5 és 1,0). Valamint, hogy a Casco sisakja volt az egyetlen, mely a pánt és csatrendszer kialakítását és terhelhetőségét vizsgálva „nagyon jó” eredményt ért el.

A tesztgyőztes modell három színkombinációban (fehér-piros, fekete-antracitszürke és kék-fehér) illetve S (52-56cm) M (56-58cm) L (58-62cm) méretekben érhető el.

 

 

« Back