Üdvözlünk az oldalon!

Selle SMP nyereg teszt

2018.06.29.

Selle SMP - a testreszabott nyereg

 

 
   

Az SMP élen jár a kerékpár nyereg megalkotásának új útján: ennek lényege a verseny során felvett üléspozíciók részletes tanulmányozása valamint a nyereg és a test különböző részei kölcsönhatásának gyakorlati elemzése.

   
ergonomia02

Selle SMP komolyan hisz abban, hogy a kerékpározás a testmozgás egyik legkiválóbb formája még ha ez egy kissé hihetetlen is.

Kimondható, hogy egyszerűen lehetetlen figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy kerékpáron ülve a súlyunk túlnyomó többsége a testünk egy relatív kicsi, a nyereggel érintkező, részére koncentrálódik. Azonban az emberi test, és különösen a férfiaké, úgy fejlődött ki, hogy súlyunk oroszlán részét ez az érzékeny ágyéki rész viselje. Ha megtaláljuk azt az elsődleges találkozási pontot a test és a nyereg között, ahol az a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb akkor az minden kerékpáros előnyére válik.

Az SMP4BIKE kerékpár nyergek kifejezetten ennek a célkitűzésnek a megvalósítására lettek kifejlesztve. 
A Selle SMP vezető tudósok bevonásával, mélyreható kutatásokat végzett, hogy kiderítse, milyen kölcsönhatások lépnek fel a kerékpáros és a kerékpár nyereg között. Az SMP4BIKE konstrukciója éveken át tartó munka végeredményeként született meg, melyet frappánsan egy egyszerű mondatban foglalható össze:

Nincs többé préselés…
a nyereg alapja az ergonómia!„

Ide kattintava megtalálod Smp nyergek teljes palettáját: TERMÉKEINK

   
ergonomia08,

 

Amikor egy SMP4BIKE nyeregben ülsz, akkor a testsúlyod megoszlik a nagy farizom és a medencecsont alsó része, az úgynevezett ülőcsontok között.
SMP4BIKE kerékpár nyergek konstrukciójukból adódóan a legergonómikusabbak a piacon.

Az összes SMP4BIKE nyereg komfortosságának a kulcsa egyedülálló formavilágukban rejlik mely nagyban hozzájárul ahhoz hogy a nyergek a legtöbb kerékpározási pozícióban kényelmesek legyenek. A széles központi csatorna legtöbb pedálozási helyzetben több kényelmet nyújt mint egy egyszerű bemélyedés.

   
 

Az SMP4BIKE nyereg választék összes modellje közös jellemvonásokkal rendelkezik, úgy mint a nyereg orrészének egyedi csőrszerű kialakítása, ami arra lett tervezve, hogy egy akadálymentes alapot adjon azokban a fokozott erőfeszítéseket megkövetelő periódusokban amikor arra kényszerül, hogy előrecsússzon a nyeregben, különösen hosszú hegymenetek alkalmával. A „csőr” lejtmenetben is rendkívül hasznos, mivel jobb combkontrolt biztosít a kerékpáros számára. Könnyebb elemelkedni róla és a visszaülés is egyszerűbb és bizonságosabb, például amikor hírtelen erőkifejtés miatt ki kell állnia a nyeregből.

Fontos tovább, hogy a herék nincsenek felfelé nyomva. 

A nyereg középső nyílása is egy meglehetősen szokatlan jellemvonás, már csak méreteinél fogva is. 
középső csatorna folyamatos légáramlatot biztosít, amely hűvösen tartja a test alsó részét. Ez bár apróságnak tűnhet, de igen jelentős összetevője az SMP4BIKE kerékpár nyergek ergomoniájának.

Az SMP4BIKE nyergek központi csatornája meglehetősen széles és végigfut a teljes nyereg hosszában, ezáltal, a legtöbb ülési pozícióban, meggátolja a végbélnyílás, a prosztata, a szeméremtest, a mély háti artéria, a pénisz artéria, a herezacskó és a here összenyomódását a férfiaknál, valamint a szeméremajkak és a csikló irritációját a nőknél, szemben sok más kerékpár nyereggel melyeknek csak egy egyszerű bemélyedése és nem csatornája van.

A SMP4BIKE nyergeken ülve a kerékpáros testsúlya megoszlik a nagy farizmok és a medencecsont alsó része vagyis az ülőgumók között. A nyereg hátsó részének a formája pedig egyrészt megakadályozza a farokcsont összenyomódását az egyenetlen terepeken valamint olyan üléspozíciót biztosít ahonnan könnyedén lehet kiállni a nyeregből, majd visszaülni, ha az útviszonyok ezt megkívánják.
Valójában a felhasználók voltak azok, akik rávilágítottak, hogy mennyire hasznosak az SMP4BIKE kerékpár nyergek olyan extrém versenyeken is ahol az indulók probléma nélkül emelkedhetnek ki és ülhetnek vissza a nyeregbe annak ellenére hogy laza, bőszárú sortot viselnek.

Az extra hosszú nyereg pálcák különösen megkönnyítik a felszerelést mivel gyakorlatilag bármilyen váz és nyeregcső kombinációhoz meg lehet találni a megfelelő beállítást.
A SMP4BIKE nyergeket a Selle SMP gyártja, az 1947-ben alapított gyár az ágazat úttörőjének számít a világon.

smpbanner_horizont

Vegyünk néhány kerékpárosokat is érintő orvosi esetet:

Péniszzsibbadás. Sok kerékpár nyereg és ülési pozíció összepréselheti az ágyék környéki vérereket és ezek olykor a pénisz zsibbadását okozhatják. Mivel a péniszzsibbadás okozója a véráramlás hiánya ezért ezt nyilvánvalóan el kell kerülni. Az SMP4BIKE nyergek kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy minimanizálják az ágyék környéki erek összepréselődését

Merevedési zavarok. A merevedési zavar nagyon sok kerékpáros legrosszabb rémálma. Minden merevedési zavar kialakulása vérellátási problémákra és/vagy ágyék környéki vérerek sérüléseiből adódó gondokra vezethetők vissza. Az SMP4BIKE kerékpár nyergek sajátos kialakítása segít elkerülni ezeket a problémákat.

Sperma funkció/terméketlenség. Bár nincs egyértelmű kapcsolat a kerékpározás és a terméketlenségi szintek között, az azért elmondható, hogy a here tájéki túlmelegedés káros hatással lehet a spermiumok mozgás- és működőképességére. Az SMP4BIKE nyergek  ebből a szempontból is előnyösek. A nagy központi csatorna kiváló légáramlást biztosít és lényegesen nagyobb területen mint sok egyéb kerékpáros nyereg, ezáltal segíti a herék hűvösen tartásában.

Ágyék környéki fertőzések. Azokban az esetekben, amikor a nyereg közvetlen kapcsolatba kerül a gát környéki lágy részekkel és az azok alatt meghúzódó struktúrákkal, akkor ezzel érintkezés jön létre a közvetlenül a herezacskók alatti és a pénisz tövében haladó ér- és idegpályákkal. Ez a terület tele van érzékeny szőrtüszőkkel, verejték- és faggyúmirigyekkel, amelyek mind a lehetséges fertőzések melegágyai. A szóban forgó területek izzadása is különféle érzékenységi és bőrproblémákat okozhatnak. Az SMP4BIKE nyergek konstrukciója azáltal, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentik az érzékeny ágyéki területeket, érintő nyomást, valamint azáltal. hogy intenzív légáramlással hidegen tartják ezen területek legnagyobb részét, segítenek minimalizálni a kerékpárosokat érintő ilyen típusú problémák kialakulásának valószínűségét.

Az SMP4BIKE egy olyan ergonómiai alkalmazás amely létrehozott egy kényelmes kerékpár nyerget amely hosszú távon is jól működik.

Egy helyesen kiválasztott SMP4BIKE nyerget ha kiegészítünk egy jó minőségű kerékpáros nadrággal is, akkor ez hosszú távon segítheti, hogy még kényelmesebb legyen a kerékpározás. Egy tökéletes szerkezet sem ér azonban semmit helyes felszerelés és pontos beállítás nélkül. Az optimális kerékpározási pozíciója megtalálásához ajánljuk, hogy kérje szakértők segítségét, illetve tekintse meg nyereg beállítási útmutatónkat az alábbi linken: Itt

   
ergonomia07

Műszaki paraméterek

Fontos orvosi és tudományos kísérletek eredményeinek birtokában, kiegészítve lelkes felhasználók gyakorlati tapasztalataival, az SMP megsokszorozta a választékát, annak érdekében, hogy minden kerékpáros megtalálhassa a testi felépítéséhez és felhasználási szokásaihoz legjobban megfelelő nyereg modellt.

« Back